ELK BIER
KENT ZIJN EIGEN
VERHAAL

Gula Simon

Waar Gula Beers voor staat'GEWOON' LEKKERE
BIEREN MAKEN

We zien vaak bieren voorbijkomen waarbij het motto ‘hoe gekker, hoe beter’ centraal staat. Bij Gula Beers hebben we eigenlijk maar één doel: gewoon lekkere bieren maken. Speciaalbieren die verrassen, zonder over-the-top te zijn. Smaak staat bij ons centraal.

Serveren bij dorstBEGONNEN IN DE HUISKAMER

Het begon allemaal in onze eigen huiskamer. Oké, in onze eigen keuken. Gula Beers is letterlijk ontstaan vanuit onze passie voor speciaalbier. Begonnen met ‘houtje-touwtje’ materialen, zonder enige voorkennis, simpelweg onze smaak volgend. Je weet immers pas hoe iets moet, als je ook weet hoe iets níet moet. Met beide benen op de grond, uit passie voor lekkere speciaalbieren. Dat is Gula Beers.

https://www.gulabeers.com/wp-content/uploads/2020/02/image00014-scaled-e1582225686328-320x427.jpeg

ONZE BIEREN

Ontdek de bieren van Gula Beers.
Zonneblond
Zonneblond is onze vloeibare lofzang van 5,8% aan de mooiste wezens op aarde. Uitdagend, sierlijk en soepel, sprankelend en ongecompliceerd. Ze staat hier voor je. Glanzend in het licht van al haar zinnenprikkelende schoonheid. Eén enkele druppel loopt langs haar koele hals naar beneden. Haar fruitige parfum van cederappel verleidt je naar de rand van het glas. Blondes have more fun. Definitely.
Sweet IPA
The Verve zong al over dit prachtige bier en sloeg de spijker op z'n kop; de Gula Sweet IPA met een alcoholpercentage van ongeveer 6,8% is een Bitter Sweet Symphony. Niemand minder dan Mick Jagger en Keith Richards schreven dit nummer, wetende dat wij ooit dit bier zouden maken. Je ruikt en proeft het fruit dat aan het eind van elke slok episch wordt afgerond met een lekker, maar niet overdreven bittertje. Is het een IPA? Is het wat anders? De B-side van deze tophit voorspelde het al: "Lord I guess I'll never know." Wij noemen het in ieder geval liefkozend onze Sweet IPA.
Pleuris Tripel
"Je kunt de pleuris krijgen!"

"Lekker, neem er zelf ook eentje!"

Deze woordenwisseling ga je vaker horen. En zometeen zul je begrijpen waarom.

Onze tripel zit tjokvol verbena, oftewel 'Pleuriskruid', dat zorgt voor het aroma van citrus met een vleugje munt.

Gevaarlijk fruitig en intens fris.

De pleuris krijgen was nog nooit zo lekker.
Imperial Black
Nog voordat je geproefd hebt vormt er zich al een smaakverwachting in je gedachten. Je verwacht die typische smaak van een ferme lik over een bereden paardenzadel, na een 4 uur durende rit door de brandende zon van Death Valley.

Gelukkig voor jou zul je dat dus niet proeven.

Wat je wel gaat proeven is een unieke blend van 8 verschillende moutsoorten, karamel, rozijnen, vanille en licht rokerige amandel.

En dat is echt een heel stuk beter.
White Zen
‘Een druppel tederheid is meer dan geld en macht.’

- Boeddha -

White Zen is een fris tarwebier dat we brouwen met verschillende soorten bloesem. Vol van smaak en met het aroma van fruitbomen in bloei. Zo dorstlessend dat kraanwater er jaloers op wordt.

Ga voor die druppel tederheid. Ga voor verwijde pupillen en een zucht van verlichting. Ga voor kippenvel van je tenen tot je kruin. En ga voor een ultieme ontspanning waar een Tibetaanse monnik alleen maar van kan dromen.

Namasté
The Champ
Natuurlijk wil jij ook samen proosten met de rest van de groep. Maar jij kent jezelf;
je bent badass en je houdt gewoon van bier.

Toch wil je iets speciaals in je glas voor een bijzonder moment. Net dat beetje extra class
waarbij ook jij je pink stiekem een klein beetje de lucht in kunt steken en één wenkbrauw
veelbetekenend op kunt trekken.

Deze brute blond, met 7,7 goudgele procentjes die dankzij de kveik en Mosaic lekker droog en
fruitig door je keel sprankelen, geeft je precies dat.

Uitermate smaakvol.

Net als jij.